top of page

Svangerskapsomsorg  //

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

 

Jordmornaturligvis ønsker å gi deg best mulig oppfølging i svangerskapet, og følger deg gjerne fra start til slutt. Du er også velkommen for midlertidige konsultasjoner hos meg, dersom du venter på en plass hos  jordmor i kommunen.

Jeg utfører konsultasjonene hovedsakelig på dagtid, men er fleksibel dersom det er behov for time senere på dagen. Du bestemmer selv hvor mange konsultasjoner du ønsker. Ønsker du oppfølging gjennom hele svangerskapet tilbyr jeg en pakkepris for alle kontrollene, alternativt kan du bestille timer enkeltvis.

På grunn av min begrensning som jordmor kan jeg ikke følge opp deg som ønsker hjemmefødsel.

Din partner er selvfølgelig også hjertelig velkommen til å bli med på samtaler og kontroller. Ta kontakt for mer informasjon og bestilling av time for samtale eller svangerskapskontroll.

Ring meg:  917 15 835 eller send en mail: Ctruls@online.no

 

FØRSTE SVANGERSKAPSKONTROLL

 

Jeg setter av en klokketime til alle konsultasjoner gjennom hele svangerskapet. Den første konsultasjonen gjør jeg følgende:
    •    Fyller ut helsekort for gravide
    •    Snakker og informerer om helse, kosthold og livsstil
    •    Kartlegger forhold som kan ha betydning for svangerskapet ditt,

         og henviser deg ev til ultralydscreening
    •    Måler blodtrykk
    •    Sjekker urinen
    •    Lytter etter fosterlyd hvis du er kommet langt nok
    •    Snakker om det du lurer på og er opptatt av
   
 

DETTE GJØRES PÅ DE NESTE KONTROLLENE

 

På de påfølgende konsultasjonene gjør jeg følgende:
    •    Måler blodtrykk
    •    Sjekker urinen
    •    Lytter etter fosterlyd (fra uke 15)
    •    Sjekker barnets leie i magen (fra uke 28 - 32)
    •    Vurderer barnets vekst ved hjelp av symfyse-fundusmål (fra               uke 23-25)

    •    Informerer om amming, barseltid og fødsel i tillegg til å                      snakke om det du har på hjertet til enhver tid.

NOEN REFERANSER

 

"Eg valgte jordmorteamet fordi dei spesialiserer seg I heimefødsel – ja, til den grad at eg leigde eit hus på andre sida av landet, slik at eg kunne ha deira ekspertise. Dei var alltid tilgjengelige for alle slags spørsmål eg hadde igjennom svangerskapet, og gav solide fagbaserte og objektive svar – eg følte meg trygg og ikkje minst respektert som kvinne. Dei stolte 100% på min evne til å føde naturlig – slik som naturen har meint det. Dei vil alltid ha ein spesiell plass I hjarta mitt. Fødselen er ein vakker prosess – dei lot meg ha den opplevelsen!! Takk Jordmorteamet!" - Siri Embla"


"Kjære Cathrine og Bippi! Mine møter med dere gjorde at jeg gikk fra å være en kvinne som ikke brydde meg så mye om disse føde-greiene, til å bli en som er dypt opptatt av kvinners rettigheter, eierskap, kunnskap, og følelser rundt fødsel! Så mange elementer rundt fødselsomsorg trengs å settes på dagsorden, både i de små møter kvinner imellom, men også i større fora. Etter å ha hatt en fantastisk fødselsopplevelse sammen med dere, har jeg begynt å samtale om fødsel på en helt annen måte. Å møte noen som har en slik gjennomgående forståelse for, glød og glede for sitt arbeid er inspirerende på mange plan! Takk for all kunnskap og erfaring dere besitter, og så raust deler med alle oss som vil høre! Jeg heier på dere fantastiske fagpersoner og medmennesker i Jordmorteamet!!!" Kristine Mari Hansen


I wanted to have the security of someone I know and trust to be there with me, someone who would have followed me during my pregnancy and knew a bit about my personality so how I would better handle stress or a difficult moment. I then felt bonded with the personalities of the midwives that took care of me (Bippi and Cathrine) and feel so happy that they were there and all went fine." - Maria Stavrinou

bottom of page