top of page

 

 

 

 

 

Dersom du ønsker hjemmefødsel kan jeg hjelpe deg med å finne en hjemmefødselsjordmor som kan tilby en trygg og sikker ramme for deg og din partner gjennom ditt svangerskap, fødsel og tidlig barseltid. På grunn av begrensning i min jordmorautorisasjon, bistår jeg ikke lenger ved hjemmefødsler. Jeg kan heller ikke følge opp de som ønsker hjemmefødsel. 

 

Informasjon om hjemmefødsel

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

VALGFRIHET UNDER FØDSEL

 

Det finnes mange ulike fødestillinger. Dette er det lurt å kjenne til før du kommer i fødsel, slik at du kan prøve deg frem når du kommer til pressefasen. Dette handler om valgfrihet under fødselen. Det er din kropp, din fødsel og ditt valg. Her snakker jeg om fordeler ved knestående fødsel. Hilsen Jordmor Bippi.
 

RETNINGSLINJER FOR HJEMMEFØDSLER

 

Høsten 2012 fikk Norge sine første retningslinjer for hjemmefødsler. Jeg har et håp om at det innebærer en anerkjennelse av at det er et trygt alternativ å føde hjemme i dag. Kort fortalt sier retningslinjene at dersom du er frisk, har et barn i hodeleie, et komplikasjonsfritt svangerskap og føder til termin, er det trygt å føde hjemme. Her finner du fullversjonen:
http://helsedirektoratet.no/Om/nyheter/Sider/retningslinjer-for-hjemmefodsel.aspx

Fra 01.09.16 bestemte Helse- og omsorgsdepartementet at de ikke lenger skal betale to jordmødre tilstede på en hjemmefødsel. Da faglige anbefalinger er at jordmor på hjemmefødsel har en assistent tilgjengelig mener vi den assistenten skal få betalt. 

Jordmorteamet sluttet å tilby hjemmefødsler fra 01.12.16 pga den økonomiske situasjonen. Kort tid etter fikk Cathrine Trulsvik begrenset autorisasjon etter vedtak fra Helsetilsynet. Begrensningen innebærer at hun ikke kan bistå hjemmefødsler eller følge opp kvinner som ønsker hjemmefødsler. Dersom du har spørsmål om dette er du velkommen til å spørre.

Den 01.07.2017 opphørte Jordmorteamet as.

Jordmornaturligvis er et enkeltmannsforetak og drives av Cathrine Trulsvik.  

LYSBILDESERIE FRA RENATES HJEMMEFØDSEL

 

Renate og Marius valgte å føde planlagt hjemme med jordmødre fra Jordmorteamet. Her kan du se en nydelige lysbildeserien fra denne fødselen:


LURER DU PÅ OM DU SKAL FØDE HJEMME?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er nesten alltid ett spørsmål de fleste stiller seg når de skal ta den endelige beslutningen om hjemmefødsel: Hva om noe akutt skulle skje? Mitt beste tips er at du tar kontakt med en jordmor som tilbyr hjemmefødsel og ber om en samtale der både du og din eventuelle partner deltar. Det er alltid fint at alle som skal være med på fødselen får samme informasjon og har mulighet til å stille spørsmål så tidlig som mulig.

Forskning viser at det faktisk er mindre risiko for komplikasjoner når du føder hjemme. (se linker til forskning på forsiden.) Jordmødre som tilbyr hjemmefødsel har litt forskjellige tilbud som du kan lese mer om på deres hjemmeside, men alle ser verdien av å bli kjent med deg og din partner en stund før terminen. Hun blir godt kjent med deg, og gjør en nøye vurdering helt frem til du går i fødsel og fortløpende under fødselen, for å forsikre seg om at det er forsvarlig for deg å føde hjemme.

Gode, faglige, individuelle og fortløpende observasjoner er nødvendig for å kunne overflytte til sykehus i rett tid. Det kan oppstå behov for medikamentell smertelindring, medisiner for å stimulerer riene eller komplikasjoner som håndteres best på sykehus.

Om du/dere har tenkt på hjemmefødsel, vil som oftest en jordmorprat gi deg og en eventuell partner akkurat den trygghetsfølelsen som skal til for å velge akkurat det.

Les gjerne denne ytringen: Jeg valgte å føde hjemme.

bottom of page